HTML

Gézengúz és Tündér brüsszeli napjai

Friss topikok

  • wwanna: Szuper beszámoló, köszönjük! Nagy élmény! Végre a fotókat is sikerült megnéznünk. Tegnap jutott es... (2020.02.07. 17:00) Zanzibár – ha kérditek idehaza…
  • wwanna: Hangzatos név ide vagy oda, a kert csodálatos! Ügyesek vagytok! (2018.05.02. 00:47) Virágos Dries
  • wwanna: Tüneményes Tücsikénknek nagyon sok boldog szülinapot kívánunk! Szép torta, szép és boldog gyereke... (2017.06.14. 09:14) Mért is menjek Tangerbe...
  • wwanna: Szuper leírás, de lehet korkép (kórkép ?) is... Hangosan nevettem míg olvastam :) Köszi! Pesten h... (2017.02.02. 20:51) Cso-cso-száááán!
  • wwanna: Ez igen! Megcsinálni sem volt semmi, de még ilyen részletesen le is írni .... :) (2016.12.15. 01:36) Interaktív szombat - szuperaktív hét

Linkblog

Külcsín és belbecs

2017.07.19. 10:43 Kisfon

Tegnap vacsoravendégeink voltak. Ritka pillanat, amikor már sem nekünk, sem a barátainknak nincsenek Bxl-ben a gyermekei, így aztán kötetlenül és hosszasan lehet a kulináris élvezeteknek hódolni, beszélgetni. Az időjárás is kegyes volt, éjjel negyed 1-ig tudtunk a teraszon ülni. A menün nem sokáig törtük a fejünket Gáborral: megbeszéltük, h a főételt ő intézi, az előételt és a desszertet pedig én. Előbbi természetesen egy húsétel volt, méghozzá egyben sült (100 fokon, 8 órán át, lassan sülögetett-füstölődött) tarja, párolt krumplival, és káposzta-sárgarépa salátával. Óriási pech, h nem csináltunk róla fényképet, csodás látvány volt, amikor Gábor feltálalta (a vendégek a látványnál csak az ízét és az állagát dícsérték jobban). Sajnos én magam is csak a tálalás pillanatában láttam, és ott már a vendégek előtt nem jutott eszembe fényképezgetni.

Viszont az előételről készült kép, mindkettőről:

1. Avokádós-kivis uborkasaláta, marinált hagymával:

20170718_184336.jpg

2. Mascarponés pármai sonkás szendvics (füge kellett volna még a tetejére, de nem kaptunk)

20170718_185549.jpg

Mindkettő a KA blogjáról származó recept, könnyen, gyorsan elkészültek, és sikerük volt :-) (KA már nagy rutinos partifalat készítő, úgyhogy gyorsan átküldtem a képeket még menet közben, hátha lesz megjegyzése - de csak bátorítást kaptam. Köszönöm! :-)

Ugyancsak könnyen, gyorsan elkészült, és sikere volt a csokitortának, ami lisztet nem, csak darált diót és mandulát tartalmaz, elkeverve vajjal, cukorral, feldobva jó sok tojással és olvasztott csokival - nem éppen a legkönnyedebb nyáresti édesség, de mennyei finom :-)

20170719_070643.jpg

Örültem a jól sikerült vacsorának, és biztos vagyok benne, h a siker nemcsak a fogások finámságán-ízletességén múlott, hanem a tálaláson is. Sajnos a gyerekekkel nehéz a belbecs mellett a külcsínre is gondot fordítani. Nemcsak az időhiány miatt, de azért is, mert egy zöldségkrémlevest azért mégsem tudok igazán vonzóvá tenni - legalábbis számukra - pusztán azáltal, h mondjuk üvegpohárba töltöm és ráhintek egy kis oregánó-virágot. De fogok próbálkozni, aztán meglátjuk, hátha "ragad" rájuk is vmi ilyen téren :-) (Vagy nem, és ők is úgy fognak leülni egyetemistaként vacsorázni, ahogy Gáborkával mi oly sokszor megtettük: a tej a bolti zacskóban, a felvágott a bolti csomagolópapírban... brrrr, gondolom most.... pedig akkor úgy is finom volt :-) )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr812673803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása