HTML

Gézengúz és Tündér brüsszeli napjai

Friss topikok

  • wwanna: Szuper beszámoló, köszönjük! Nagy élmény! Végre a fotókat is sikerült megnéznünk. Tegnap jutott es... (2020.02.07. 17:00) Zanzibár – ha kérditek idehaza…
  • wwanna: Hangzatos név ide vagy oda, a kert csodálatos! Ügyesek vagytok! (2018.05.02. 00:47) Virágos Dries
  • wwanna: Tüneményes Tücsikénknek nagyon sok boldog szülinapot kívánunk! Szép torta, szép és boldog gyereke... (2017.06.14. 09:14) Mért is menjek Tangerbe...
  • wwanna: Szuper leírás, de lehet korkép (kórkép ?) is... Hangosan nevettem míg olvastam :) Köszi! Pesten h... (2017.02.02. 20:51) Cso-cso-száááán!
  • wwanna: Ez igen! Megcsinálni sem volt semmi, de még ilyen részletesen le is írni .... :) (2016.12.15. 01:36) Interaktív szombat - szuperaktív hét

Linkblog

Szóló szőlő

2017.08.26. 21:44 Kisfon

Sünikénk határozott kérése volt, h a kertről neki semmit ne mondjunk (hadd legyen meglepetés, mi mennyit nőtt a távollétében), és semmilyen munkálatot ne végezzünk nélküle. Uff, ez utóbbit nem könnyű betartani egy teljes hétvége alatt, így azért trükköztünk egy kicsit: a kerthez konkrétan nem nyúltunk, de a tavon sokat dolgozott Gábor, együtt rendbetettük az előkertet, ill. én még a teraszon a fűszernövényeket pátyolgattam. Számomra a legkellemesebb meglepetést a szőlő okozta, amit 2 éve kaptunk Magnustól: szép terebélyesre nőtt, befutotta a fél kerítést, ráadásul legalább tíz, figyelemre méltó fürt is himbálózik rajta. És milyen finom! Egyet megettem, a többivel várom a kis szőke bogárkámat, aki rajtam kívül a másik gyümölcsimádóvá kezdi kinőni magát :-)

20170826_172625.jpg

20170826_172700.jpg

És mivel a hazaúton lelkesen tudósítottam a gasztronómiai élményeinkről, engedtessék meg, h a saját konyhaművészetünk előtt is hódoljak egy picit. Az ebéd ma Rizottó volt Gábor módra (borsóval, parmezánnal, pirított fenyőmaggal, vargányával és tölcsérgombával - nehogy ez utóbbi hiánya miatt elvonási tüneteink támadjanak :-)

20170826_131201.jpg

A vacsorát pedig én alkottam (na jó, az alkotás azért túlzás, hús-ügyben köztudottan legfeljebb csak készíteni szoktam, az alkotás a Gábor műfaja...) joghurtos-mézes-tárkonyos csirkemell, zöldfűszeres (tárkonyos-citromfüves-snidlinges-oreganós) salátával, holland sajtszelettel.

20170826_191440.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr6712781356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása