HTML

Gézengúz és Tündér brüsszeli napjai

Friss topikok

  • wwanna: Szuper beszámoló, köszönjük! Nagy élmény! Végre a fotókat is sikerült megnéznünk. Tegnap jutott es... (2020.02.07. 17:00) Zanzibár – ha kérditek idehaza…
  • wwanna: Hangzatos név ide vagy oda, a kert csodálatos! Ügyesek vagytok! (2018.05.02. 00:47) Virágos Dries
  • wwanna: Tüneményes Tücsikénknek nagyon sok boldog szülinapot kívánunk! Szép torta, szép és boldog gyereke... (2017.06.14. 09:14) Mért is menjek Tangerbe...
  • wwanna: Szuper leírás, de lehet korkép (kórkép ?) is... Hangosan nevettem míg olvastam :) Köszi! Pesten h... (2017.02.02. 20:51) Cso-cso-száááán!
  • wwanna: Ez igen! Megcsinálni sem volt semmi, de még ilyen részletesen le is írni .... :) (2016.12.15. 01:36) Interaktív szombat - szuperaktív hét

Linkblog

Rózsa, rózsa, sárga rózsa

2012.11.16. 23:12 Kisfon

A cím gyerekkorom egyik kedvenc magyar nótáját idézi. Nagyapával hallgattuk számtalanszor, Jákó Vera előadásában, a bakelit lemez nagyméretű papírborítóját kirakva a tv tetejére. Most már Gúz is tudja.

De mindezt nem ezért írom most, hanem mert a sütőből az imént nagy halom aranysárgára sült rózsát húztam elő. Azaz, alakjukat tekintve inkább briósok lettek a megfelelő kelési fázisok végére, de a látvány így is magáért beszél.

Gáborka éppen felszolgálja, Fertő-tó melléki késői szüretelésű édes muskotály bor kíséretében. Mert, ellentétben a KA blogján olvasható ajánlással, nemcsak teához és kávéhoz kitűnő :-)

http://relaxotour.blogspot.be/2012/11/kelt-rozsak.html#more 

20121116.jpg

 

És még hátravan a cikória, amit életemben először magam is megpróbálok elkészíteni. Amikor a mh-i menzán ettem, majdnem kihánytam. Aztán egyszer az egyik jó nevű brüsszeli étteremben ettünk nagyon finomat. Aztán hosszú ideig semmi. Újabban viszont a szupermarketben vett egyenszagú és -ízű zöldségek és gyümölcsök helyett egy farmról rendelek bio dolgokat. Egyetlen hátránya (vagy éppen ez a meglepetés az előnye?), hogy nem tudni előre, mi lesz a csomagban. Legutóbb volt néhány cikória is - készült is belőle "gratin au chicon", jó belga módra, most "sülik" éppen, kíváncsi vagyok...

1 komment

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://tundeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr944910994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wwanna 2012.11.17. 00:38:19

Ehhez csak gratulálni tudok, szépek!
süti beállítások módosítása